25 Ağustos 2016 Perşembe

Deha (Efsane Serisi #2) - Marie Lu | Kitap Yorumu


Kitabın Adı: Deha
Orijinal Adı: Prodigy
Seri: Efsane Serisi #2
Yazarı: Marie Lu
Çevirmeni: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 357

"Gerçekler hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı."

Arka Kapak Yazısı: June ile Day'in yaralı bir halde Cumhuriyet'ten firar etmelerinin üzerinden yedi gün geçmiştir. Bu sırada en akla gelmeyecek şey gerçekleşir: Seçmen Primo ölür ve yerini oğlu Anden alır. Cumhuriyet kaçınılmaz bir şekilde kaosa sürüklenirken ikili, Day'in erkek kardeşini kurtarmak ve onları Koloniler'e götürmek için yardım etmeye gönüllü bir grup Vatansever isyancıyla güçlerini birleştirir. Ancak Vatanseverlerin bir talebi vardır: June ve Day yeni Seçmen'e suikast düzenlemelidir.
Bu eylem, uluslarına değişimi getirmek ve çok uzun süredir susturulan bir halka sesini geri kazandırmak için ellerindeki tek şanstır. Ancak June bu yeni Seçmen'in, babasına hiç benzemediğini fark ederek kararsızlığa düşer. Ya Anden yeni bir başlangıcın anahtarıysa ve Vatanseverler yanılıyorsa? Ya devrim yolu kayıp vermekten, intikam almaktan ve kan dökmekten geçmiyorsa?

Not: Kitap Day ve June tarafından 1. tekil şahıs ağzıyla yazılmıştır.

Seri:
#1 Efsane (tıktık)
#2 Deha
#3 Şampiyon (tıktık)

Herkese merhaba! Maceranın ve heyecanın kaldığı yerden son hızla devam ettiği Efsane üçlemesinin ikinci kitabı olan Deha'nın DNA incelemesiyle karşınızdayım! :)
Kısaca konusundan bahsedeyim. Vatanseverlerin yanına kaçan Day ve June, Vatanseverlerin onlardan yapmalarını istediği tehlikeli bir görevle karşı karşıya gelirler: Seçmeni öldürmek.


Marie Lu, yine müthiş bir iş çıkarmış. Her bir sayfasını heyecanla, merakla ve çok severek okudum.
Marie Lu'nun kalemi kelimelerin tam anlamıyla çok iyi. -'çok iyi' bir kelime değil kelime grubudur, öyle değil mi? ^_^-


Karakterlerden de biraz bahsetmek istiyorum. June'a kitabın bazı kısımlarında gerçekten çok kızdım. Kitabın sonlarına doğru ise June'a olan sevgim yine ortaya çıktı. June benim için öyle bir karakter ki, bazen ona kanım hiç ısınmıyor, bazense ısınıyor. Kanımın ısı dengesini bozdu adeta. Day'e ise kanım hep ısınmıştı zaten. ^_^


Marie Lu, Deha kitabında okuyucuyu şaşırtmayı adeta görev edinmiş diyebilirim ve bu durum çok hoşuma gitti. Sonuçta sayfaya öylece bakmamızı sağlayıp bize şok dalgası veren kitapları kim sevmez ki? ^_^
Şunu da belirtmek isterim, Marie Lu kitabın sonunu öyle güzel bir şekilde bitirmiş ki Şampiyon kitabını merak etmemek ve hemen okumayı istememek elde değil.

Sayfaların akıcılığı, olayların birbirine profesyonelce bağlanışı ve okuyucuya esrarengiz bir dünya sunuluşu... Deha, dahice yazılmış enfes bir kitap.         

 Kitaba Puanım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder