20 Şubat 2016 Cumartesi

Geçmişin Gölgesinde Aşk (Aşk Adında Hayat Serisi #2) - Michael Lee West | Kitap Yorumu

Kitabın adı: Geçmişin Gölgesinde Aşk
Orijinal adı: A Teeny Bit Of Trouble
Seri: Aşk Adında Hayat Serisi #2
Yazarı: Michael Lee West
Çevirmeni: Buse Barış
Yayınevi: Arkadya
Sayfa Sayısı: 420

"Her kalbin ait olduğu bir ev vardır. Sizin eviniz kim?"
Arka Kapak Yazısı: Pasta şefi Teeny Templeton'ın şeftali çiftliğindeki mutfağında kırmızı kadife kek pişirip erkek arkadaşı Coop O'Malley ile birlikte huzurlu günler yaşadığına inanır mıydınız? Evet, biz de inanmazdık.
Teeny, bir cinayete şahit olmuştur ve öldürülen kadın, Coop'un eski kız arkadaşıdır. Dahası Coop'un ondan bir kızı vardır… İşler bu kadar karışıkken Teeny bu durumu araştırmaya karar verir, ancak her araştırma sonucunda erkek arkadaşının bir yalanını açığa çıkarır.
Hayatının bundan daha fazla karmaşık bir hal alamayacağına inanan Teeny, eski kalp ağrısı Son'ın ortaya çıkmasıyla da bir aşk üçgeninin içinde bulur kendini. Teeny artık ne mantığının ne de kalbinin sesini duyabiliyordur. Şans eseri eline geçecek olan şifreli bir mektupla kendine bir yön çizecektir, ancak attığı her adım onu daha büyük bir belaya çekecektir…

Geçmişin Gölgesinde Aşk, Aşk Adında Hayat kadar sizi peşinden sürükleyecek. Sayfaları çevirirken hem kahkahalarla gülecek hem de heyecanı kalbinizin derinliklerinde hissedeceksiniz.

Not: Kitap Teeny Templeton tarafından 1. tekil şahısla yazılmıştır.

    Seri:
#1 Aşk Adında Hayat
#2 Geçmişin Gölgesinde Aşk

Herkese merhaba! Serinin ilk kitabı olan Aşk Adında Hayat'ın devamı niteliğindeki Geçmişin Gölgesinde Aşk'ın DNA incelemesiyle karşınızdayım. ^_^ Seri, yukarıda gördüğünüz gibi iki kitaptan oluşmuyor aslında. Sadece üçüncü kitabı daha ülkemizde basılmadı ama aşağıda sizin için orijinal üç kitabın resmi var. :)
Kapakları fazla şirin, öyle değil mi? :)

Kitap yorumuma artık başlayayım en iyisi. ^_^ Öncelikle Aşk Adında Hayat'ı sevmeseydim bu kitabı okumazdım, diye düşünmüyorum. Sonuçta kim, bir işkenceye daha maruz kalmak ister ki?
Serinin birinci kitabı olan Aşk Adında Hayat çok eğlenceli, meraklandırıcı ve bir şeftali gibi tatlı bir kitaptı. Yemeklere fazla düşkün olan ve Bing adında kendini bilmez cibiliyetsiz erkek arkadaşının kendisini aldattığını görüp ona şeftali fırlatan Teeny Templeton'ı çok sevmiştim. Nedenini bilmiyorum ama daha kitabın ilk sayfalarından itibaren Teeny'nin samimiyetini hissedir olmuştum. Böylece birinci kitabını çok beğenmemin sonucu olarak kitaplığımdan serinin ikinci kitabını kaptım ve söylemeliyim ki Arkadya yayınlarından çıktığını bas bas bağıran çok tatlı bir kapağı ve kitap ayracı var. Ayrıca kitabın sonunda Teeny'nin Tarifleri adında bir kısımda ciddi ciddi yemek tariflerinin yazması ve yazarın farkını bu şekilde ortaya koyması çok hoşuma gitti. ^_^
Geçmişin Gölgesinde Aşk kitabında yazarın, daha çok olaylara yer verdiğini ve okuyucuyu sürekli bir yanılgıya düşürdüğünü gördüm. Kitapta birinci kitapta da olduğu gibi bir cinayet işleniyor ve ben "Tamam, katil bu." derken başka bir şey ortaya çıkıyor ve katilin o olmadığını anlıyorum. Anlayacağınız, Michael Lee West sağdan gösterip soldan vuran bir yazar ama işin tuhaf yanı kitapta aşırı şaşırdığım hiçbir yer olmadı. Tamam, hafif şaşırdığım yerler oldu ama dediğim gibi çok şaşırdığım bir kısım yoktu. Oysa birinci kitabında vardı.

Karakterlere gelirsek, Coop ve Teeny ikilisi harika! Adeta şeftali gibi bir çift. ;) Bu arada ben kitaba genel olarak Teeny Templeton diye hitap ediyordum. Teeny'e ne kadar bağlandığımı siz düşünün. ^_^ Coop'a gelirsek... Kurallara sımsıkı bağlı olan bu avukatı ve koruyucu tavırlarını seviyorum. Ah, bir de Coop'un tuttuğu dedektif olan Red Butler Hill var... Bu adama ve duvarın arkasını gören zekasına hayranım. Sevdiğim karakterlerin yanı sıra sevmediğim karakterlere gelirsek... Norris'ten hiç mi hiç hoşlanmadım. Kitabı okursanız sizin de hoşlanmayacağınıza neredeyse eminim.


Kitaptaki bazı diyaloglar çok hoşuma gitti. Bir örnek vermek gerekirse:
''Bir tavsiye ister misin? Tüm şeftalileri bir meyveli pastaya doldurma.''
''Eğer bir şeftali olsaydın seni mutfak robotunda püre haline getirirdim.''
''Hayır, beni yerdin.''

Evet, balarıları. Anlayacağınız üzere kitap, içine aşk serpiştirilmiş bir cinayet romanı ve söylemeliyim ki katil, benim ve Teeny'in hiç şüphelenmediği biri çıktı. Belki de kitaptan değil benim ruh halimden kaynaklanıyordur, bilemiyorum. Her neyse... Bana sorarsanız sevgili okuyucularım, kitabı alın ,okuyun. Teeny'nin maceralarına ve kalp kırıklıklarına siz de ortak olun.
Kendinize iyi bakın! ^_^

Kitaba Puanım: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder